logo_2016
search-button
Navn:

Falck

Yellow label:
Yellow tag:
Falck
Kort beskrivelse:

Forbered dig optimalt til Falcks optagelsesprøve og bliv Falckredder. På Falcklinjen forbereder du dig ikke kun målrettet til Falcks optagelsesprøve. Du får også et kig ind i verdenen som falckredder og kan undervejs blive afklaret med, om dette skal være din karrierevej.

YT Video:
Lang beskrivelse:

Tag på Aalborg Sportshøjskole og bliv klar til optagelsesprøven som ambulanceredderelev og bliv Falckredder / ambulanceassistent. Vi giver dig værktøjer, så du formentlig kan bestå optagelsesprøverne til Falck


Vi arbejder bl.a. med

 • Kondition  
 • Styrketræning      
 • Hurtighed 
 • Svømning 
 • Udholdenhed 
 • Koordination 
 • Teambuilding 
 • Konkrete redskaber til selvforståelse og selvudvikling
 • Hjælp til at skrive ansøgning
 • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner (halvårligt)
 • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner (halvårligt)

Dit ugentlige skema indeholder målrettet undervisning i fysisk træning samt øvelser direkte relateret til arbejdet som ambulanceredderelev. Således bliver du optimalt klædt på til efterfølgende at kunne sende din ansøgning til Falck og blive Falckredder. Undervisningen foregår som dynamisk holdundervisning, hvor du følger din egen personlige progression indenfor de forskellige områder og kontinuerligt vil blive testet, for at du kan optimere udbyttet af dit ophold. 

Gennem et tæt og eksklusivt officielt samarbejde med Falck kan vi her på Aalborg Sportshøjskole tilbyde dig en praktisk og intens undervisning, der giver dig et helt unikt kig bag facaden i det daglige virke som ansat hos Falck. Vi får løbende besøg af uddannet paramediciner og vi vil således være på øvelse med rigtige fagfolk inden fra Falck. Falck har officielt blåstemplet Aalborg Sportshøjskole, som den eneste højskole i Danmark der har et samarbejde med Falck omkring deres optagelsesprøver til Falckredder. Disse oplevelser kan du bruge i dine overvejelser, inden du evt. sender din ansøgning.

Derudover tilbyder vi dig en personlig træner ved eleverne på skolens to styrketrænerlinjer , som står til rådighed med programlægning, råd og vejledning for at optimere dine muligheder for forberedelse til en senere optagelsesprøve som ambulanceredderelev.

Bestil brochure

2019Falck2

Fakta

Type uddannelse:
Varighed:
8, 16, 20, 24, 32 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Hvornår / næste indtag:

Skoleåret 2019/20

 • 1. marts 2020 (8 eller 16 uger) 

Skoleåret 2020/21

 • 2. august 2020 (20 eller 44 uger)
 • 18. oktober (9 eller 33 uger)
 • 10. januar 2021 (25 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på Falcklinjen har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

 • Adventure til Sydfrankrig (aug.)
 • LaSanta (dec.)
 • Skitur til Kongsberg, Norge (jan.)
 • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
 • Oplev CrossFit et sted i Europa (april)
 • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser 

Dokumentation:
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
Flack
Lang beskrivelse 2:

2019Falck3

Hovedfagets opbygning

Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Sidefagene du kan vælge imellem er: Boardsport (kun efteråret), fremtidens idrætsleder (kun muligt ved januar indtaget), friluftsliv (fra marts-juni), fitness energy og flowtræning, klatreinstruktør / klatring eller styrketræning

Tirsdag eftermiddag kan du vælge, at få din helt egen personlig træner eller vælge winter- summer explore, hvis du heller vil være på vandet eller i skoven 

Hovedfag


Ekstra tilbud

Mens du går på Falck kan vi også tilbyde nogle ekstra fag, mod en lille egenbetaling. De ekstra fag/uddannelser tilmelder du dig først, når du starter på højskolen. Vi har samlet et lille udpluk, som måske har din interess

EkstraCoach EkstraForstehjalp 

2019Falck4

Tilmeld falcklinjen

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting:
>> Jeg valgte at starte på Aalborg Sportshøjskole med henblik på at blive bedst muligt klar til Falcks optagelsesprøve. Mit primære mål var at kunne lave kropshævninger til fysisk test.

Jeg gik på Falcklinjen, hvor jeg blev udfordret og klargjort både fysisk og psykisk til optagelsesprøven. Et ophold hvor jeg var omgivet af fagligt kompetente undervisere. Under opholdet blev jeg bevidst om mine egne værdier samt arbejdet med mine gode og dårlige sider, hvilket gavnede den mundtlige del af optagelsesprøven.

Opholdet på Aalborg Sportshøjskole har bidraget til en stor personlig udvikling, uddannelser, venner for livet og ikke mindst hjulpet mig frem mod mit vigtigste mål, hvilket betyder at jeg starter som redderelev ved Falck d. 1. april 2018.
<< Maria Riis Lauritsen - Optaget ved Falck som redderelev
Display formatting:
>> Jeg startede på falcklinjen på Aalborg Sportshøjskole januar 2017. Grunden til at jeg valgte lige netop den linje var at jeg ønskede at realisere min drøm om en elevplads hos Falck. På Aalborg Sportshøjskole kunne jeg målrettet træne til optagelsesprøven. Jeg vidste at det var vigtigt for mig at blive 100% fysisk klar, og efter jeg var startet gik det op for mig hvor spændende det var også at blive mentalt klar.

På højskolen arbejdede vi sammen med f.eks politilinjen i ting som etiske overvejelser og vi arbejdede med vores personlige dannelse, vores værdier og vores mål. En vigtig ting for mig personligt var, at jeg lærte at sætte overskuelige delmål for mig selv, og på den måde opnå successer og til sidst mit store mål, at blive elev hos Falck.

Undervejs fik jeg alt det med som hører med til et højskoleophold. Gode og store oplevelser, selvindsigt, personlig udvikling og ikke mindst venskaber for livet. D. 1. Juni 2017 startede jeg så som elev hos Falck, og jeg kan kun anbefale andre med samme drøm, at tage på Aalborg Sportshøjskole
<< Henrik Vinther Jensen - Optaget ved Falck som redderelev
Display formatting:
>> Jeg har haft et klart ønske om at komme ind på redderuddannelsen, og derfor valgte jeg at blive elev på Aalborg Sportshøjskole. I løbet af det halve år ønskede jeg samtidigt at få nogle anderledes oplevelser, og det blev til fulde indfriet.

Jeg valgte boardsport som sidefag, og her har jeg haft lejlighed til at dygtiggøre mig i aktiviteter, som jeg ellers ikke ville dyrke. Det har blandt andet styrket min interessere for surfsporten.

På skolen oplevede jeg særdeles engagerede undervisere, der hver især brænder for deres fag, og som også tager del i fællesskabet og aktiviteterne uden for undervisningen. Som elev på Falcklinjen får man tildelt en personlig træner. Takket være denne samt linjefagslæreren har jeg opnået de mål om at styrke overkroppen, som jeg havde sat mig.

Fysisk var vi på mange forskellige niveauer, men uanset erfaring og sportslig baggrund er det garanteret, at alle kan være med, og at alle bliver udfordret.

En yderst kompetent lærer på Falcklinjen samt en masse træning i et givende fællesskab er nogle af de faktorer, der har bidraget til, at jeg nu kan kalde mig redderelev pr. 1. april 2018. Det har vist sig at være en investering for livet at gå på Aalborg Sportshøjskole.
<< Nina Germann Najbjerg - Optaget ved Falck som redderelev
Display formatting:
>> Jeg havde et helt klart mål om, at komme ind til Falck, men var usikker på om jeg kunne bestå de fysiske prøver, derfor valgt jeg at starte på Aalborg Sportshøjskoles Falcklinje. Gennem mit højskoleophold fik jeg redskaber sådan jeg kunne bestå den skriftlige prøve, samarbejdsprøven og den fysiske prøve. Derudover øvede vi samtalen og fik også hjælp med, at skrive ansøgningen, hvilket helt klart er et stor plus.

Derudover er det bare super fedt, at kunne træne samme med andre, som har samme interesse som en selv og som samtidig bliver ens venner for livet. Mens jeg gik på Aalborg Sportshøjskole var jeg også frivillig ved Natteravnene fredag nat inde i Jomfru Ane Gade, hvilket har været særdeles givtig. Hvilket jeg faktisk forsætter med når jeg skal være Falckelev. Jeg bestod nemlig alle prøverne og til september starter jeg som Falckelev ved Greve Station.

Jeg kan helt klar anbefale Aalborg Sportshøjskole Falcklinje til andre, da Falcklinjen også giver et indblik i arbejdet ved Falck, vi har besøgt Falck uddannelsescenter i Randers og har også flere gange haft besøg af en paramediciner, hvilket giver et super godt indblik i arbejdet ved Falck. << Frederik Skjoldborg - Optaget ved Falck som redderelev
Display formatting:
>> Jeg var topmotiveret for blive klar til optagelsesprøverne i Falck i håb om at få tildelt en plads som redderelev. Den fysiske test var for mig den største udfordring, og jeg savnede derfor nogle at træne med, som måske endda lige som jeg, manglede styrke til netop at kunne bestå ”kropshævninger” og ”armstrækninger” som en del af ”Bronzecirklen” i den fysiske test hos Falck.

I januar 2018 startede jeg derfor på Falcklinjen på Aalborg Sportshøjskole. På linjen blev jeg mødt af et hold, som lige som jeg, kæmpede for at bestå optagelsesprøverne i håb om efterfølgende at blive udvalgt til en elevplads i Falck – det var fantastisk!

Min motivation og ønske om at blive redder blev endnu større, da jeg mødte paramedicineren, Mads som er ansat i Falck . Udover at give os et super indblik i faget, besøgte vi på en af linjedagene Uddannelsescentret i Randers, hvor vi under forskellige samarbejdsøvelser fik mulighed for at afprøve bl.a. Spineboard og halskrave på hinanden. Det var en utrolig gennemført og inspirerende dag, som for mig var en bekræftelse af, at redderuddannelsen måtte være den rette hylde for mig – det fandt jeg i hvert fald ud af d. 1. September 2018, hvor jeg startede som redderelev på Falckstationen i Silkeborg!

Min optagelse på redderuddannelsen er langt fra det eneste, som jeg kan tage med hjem fra højskolen - for jeg forlod højskolen sammen med en masse fuldstændig vanvittige skønne mennesker, som er grunden til, at jeg i dag med kun minderne tilbage, kan tænke på min tid på SPH med et kæmpe smil
<< Stine Rønn Nielsen - Optaget som redderelev på Falckstationen i Silkeborg
Display formatting:
>> Mit navn er Kristina Nielsen, jeg startede på Aalborg Sportshøjskole i August 2018 og stoppede i Marts 2019. Efter at have taget hærens værnepligt og arbejdet en masse med mennesker, havde jeg brug for at blive helt afklaret med, om ambulancetjenesten var den rigtige vej at gå for mig. Derfor valgte jeg Aalborg Sportshøjskole, jeg søgte afklaring, oplevelser og minder for livet og ikke mindst hjælp til at komme i den helt rigtige form.

Falck linjen har været en af de bedste beslutninger jeg har taget. Jeg blev fuldstændig afklaret med, at jeg ville være ambulancebehandler. På højskolen havde vi jævnligt besøg af paramediciner Mads. Han fortalte en masse historier fra virkeligheden, lavede cases med os, hvor vi virkelig blev sat på prøve, fortalte os om selve uddannelsen og opbygningen af hele ambulancetjenesten. Jeg fik lysten til at lærer mere. Mads er blevet et stort forbillede for mig. På Falck linjen udviklede jeg min form og fået en masse kræfter i overarmene, hvilket var mit svageste punkt. Jeg startede hele forløbet med ikke at kunne tage så meget, som en almindelig armbøjning. Men efter mit ophold på Aalborg Sportshøjskole, har jeg kunne bestå næsten hele bronzecirklen. De sidste kropshævninger måtte jeg hjem og træne inden den fysiske test, men jeg var godt klædt på. Jeg fik tildelt en personligtræner som var en anden elev fra højskolens styrke linje og lærerne ville gøre alt for at hjælpe mig. Jeg gennem gik også et vægttab mens jeg gik på højskolen, som en lærer sagde til mig. ” jo letter du er, jo lettere har du ved at bære dig selv”, så jeg tog kampen mod vægttabet op. Der var helt styr på styrke og kondition, da jeg stoppede på Sportshøjskolen. Jeg fik også hjælp til at skrive ansøgning, lave CV og forberede mig til samtalen og IP testen. Det hele har været med tungen lige i munden og der er blevet brugt mange kræfter og meget tid på at blive helt klar, men det har været det hele værd. Højskolelivet er noget helt særligt. Man knytter rigtig mange bånd meget hurtigt, og får venner for livet! Der er tid til en masse hygge og samtidig oplevelser man aldrig glemmer. Dernæst støtter og hjælper alle hinanden - man er en stor familie.

Da jeg tog fra højskolen havde jeg også fået to ekstra uddannelser med i rygsækken, nemlig spinnings instruktør og uddannet coach, samt to helt fantastiske turer - en uge på La Santa Sport og en uge på skiferie. Jeg har været yders tilfreds med mit ophold på Aalborg Sportshøjskole og kan varmt anbefale højskolen og især Falck linjen, til dem som går med en lille drøm om at komme ind i ambulancetjenesten.

Jeg havde søgt ind til Falck i marts 2019 og kom videre til samtale og fysisk test i Maj. Nu står jeg på den anden side med alt bestået og skal starte som Ambulancebehandler elev til foråret 2020. << Kristina Nielsen - Optaget ved Falck som redderelev

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Nicholas Krobath Olesen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Jeg er selv uddannet på Aalborg Sportshøjskole i 05/06 og har siden taget en kandidat uddannelse i Idræt på Aalborg Universitet. Jeg har været træner siden 2005. Frem til 2012 var jeg i Aalborg Atltik & Motion og er siden hen skiftet over til at være fysisk træner i fodbold og nu træner jeg både løb og cykling.
E-mail:
Navn:

Trine Steen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
E-mail:

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.