Militær

Militær

Har du en drøm om, at gøre karriere i Forsvaret, aftjene din værnepligt eller ligefrem blive en del af de danske specieloperationsstyrker, specielt Jægerkorpset eller Frømandskorpset? Tag på Aalborg Sportshøjskole og forbered dig på en karriere i Forsvaret, eller kom i god form inden din værnepligt

YT Video:

Militærlinjen på Aalborg Sportshøjskole forbedrer din fysik, kondition, orienteringsevner, din udholdenhed og øger dine færdigheder i at kunne organisere og løse opgaver individuelt og i en gruppe.

Har du et brændende ønske om at kunne bestå optagelsesprøverne til specialstyrkerne, får du på linjen gode muligheder for at forberede dig på at komme ind til Jægerkorpset eller Frømandskorpset. Som jægersoldat skal man kunne forholde sig til det uventede og være i stand til at agere roligt selv i uvante scenarier.

Du får mulighed for at få kendskab til de områder hvor optagelsesprøverne til de forskellige specialstyrker foregår. Det giver dig et stort forspring, du kan drage nytte af under optagelsesprøverne, når du er allermest under pres.

På militærlinjen får du mulighed for at lave orientering i øvelsesterrænet ved bl.a. Hvorup kasserne og andre af de steder som indgår i optagelsesprøverne til de forskellige specialkorps, hvilket samtidig er samme sted hvor Jægerkorpset holder til, hvilket kan være en stor fordel, at man har kendskab til området.

• O-løb / O-march inkl. mørke O-løb / O-march
  • Svømning bl.a. undervandssvømning, open water og udspring
  • Teambulding
  • Overnatning i naturen
  • Udholdenhed
  • Styrketræning / coretræning
  • Reblære
  • Afstandsbedømmelse
  • Boksning
  • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner (halvårligt)
  • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner (halvårligt)

Det kræver hårdt arbejde, at nå sine mål, men på militærlinjen kan du nå langt. Vi giver en lang række af overstående redskaber/indhold, så du kan komme det sidste stykke. En del af undervisningen varetages af tidligere militærfolk, som giver dig et helt unikt indblik i Hvad det vil sige at arbejde i forsvaret.

Specialoperationsstyrkerne2

8, 16, 19, 24, 32 og 43 uger. (efteråret og foråret)

Skoleåret 18/19

• 12. august 2018 (43 eller 19 uger)
  • 28. oktober 2018 (8 eller 32 uger)
  • 6. januar 2019 (24 uger)
  • 3. marts 2019 (8 eller 16 uger)

Mens du går på militærlinjen har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

• Adventure til Sydfrankrig (aug.)
  • LaSanta (dec.)
  • Skitur til Les Contamines, Frankrig (jan.)
  • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
  • Regionals tur - CrossFit, Europa (juni)
  • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Specialoperationsstyrkerne1

Hovedfagets opbygning

Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Sidefagene du kan vælge imellem er: Boardsport (kun efteråret), fremtidens idrætsleder (kun efteråret), fitness energy og flowtræning, klatring eller styrketræning

Derudover tilbydes du en personlig træner af de højskoleelever, som har valgt én af højskolens 43 ugers elitetræneruddannelse som deres hovedfag HovedfagElite

Hovedfag

Ekstra tilbud

Mens du går på militærlinjen kan vi også tilbyde nogle ekstra fag, mod en lille egenbetaling. De ekstra fag/uddannelser tilmelder du dig først, når du starter på højskolen. Vi har samlet et lille udpluk, som måske har din interesse

EkstraDykkerkursus EkstraFaldskarm EkstraForstehjalp EkstraJagttegn

Specialoperationsstyrkerne3

Tilmeld militærlinjen

Nicholas Krobath Olesen

Jeg er selv uddannet på Aalborg Sportshøjskole i 05/06 og har siden taget en kandidat uddannelse i Idræt på Aalborg Universitet. Jeg har været træner siden 2005. Frem til 2012 var jeg i Aalborg Atltik & Motion og er siden hen skiftet over til at være fysisk træner i fodbold og nu træner jeg både løb og cykling.