Coach uddannelsen

Coaching uddannelsen kan du vælge som et valgfag på Aalborg Sportshøjskole. Coaching uddannelsen er lig med Danmarks Idræts-Forbund Coaching uddannelse og derfor er indholdet og udbyttet det samme.

Coach uddannelsen

DIFs coaching uddannelse er et intensivt forløb, hvor du bliver uddannet som coach – det vil sige, at du lærer hvordan du forløser ikke bare dit eget potentiale, men også hvordan du forløser andre menneskers potentiale. På coaching uddannelsen arbejder vi ud fra en antagelse om, at man kan lære en række teknikker, der sætter en i stand til at forløse det enkelte menneskes potentiale. Det er en central del af ledelsesfilosofien på de fleste arbejdspladser og i hele idrætsverdenen - men teknikkerne kan også bruges i mange andre sammenhænge.

Coaching uddannelsen er også et godt redskab for dig der vil arbejde med selvindsigt og refleksion. Vi anbefaler i særlig grad forløbet til alle der vil arbejde som træner eller leder i idrætsverdenen. Der er knyttet egenbetaling til forløbet og undervisningen ligger i aftentimerne.

Hvad er coaching

Begrebet coaching kan føres helt tilbage til Sokrates tanker. Sokrates ønskede at “forløse” mennesker fra deres fordomme, så de kunne træffe de rigtige valg og blive lykkelige mennesker.

En coach er en personlig sparringspartner, inspirator og vejleder som får dig til at se mere af dit potentiale. En coach guider til en opbyggende selvudviklingsproces, som øger din indsigt, bevidsthed og inspirerer dig til øget handlekraft. En coach åbner nye perspektiver i en udviklingsproces og fremmer dialogen med det enkelte menneske. Vi arbejder ud fra filosofien og tankegangen at “Du er eksperten i dit liv, og jeg er eksperten i mit liv.”

Via dialog støttes du til at udforske og afklare dine drømme, mål, ønsker og behov. Du lærer at opløse fordomme og fastholdte følelser, overvinde forvirring og ubeslutsomhed. En coach arbejder ud fra etiske retningslinjer som bla. handler om:

• DU er eksperten i dit liv!
  • DU kender bedst selv den vej, der er den rigtige for dig!
  • Og du ved bedst selv, hvordan du opnår resultater!
  • Du lærer meget mere end at coache.
  • Du får redskaber til at skabe opbyggende og ligeværdige relationer til andre.
  • Du får større viden, forståelse og bevidsthed om trivselsfremmende processer.

Coaching og dialog et effektivt redskab, som du kan få stor glæde af at beherske. Mange spår, at coaching bliver et af de vigtigste samspilsredskaber til at skabe værdifulde relationer og resultater i fremtiden.

• Coaching, supervision og rådgivning
  • Syv gode coaching principper og faseopdelt coaching
  • Etiske regler i arbejdet som coach Livshjulet
  • Bringe dig selv i en optimal being/tilstand som coach
  • Skabe gennembrud hos den du coacher.
  • Genkende de forskellige persontyper, du møder som coach.

Minimum 10 elever

Coach uddannet

Du vil opnå DIF’s coaching 1

Periode 2 (oktober - december)
Periode 4 (marts - april)
Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat
Egenbetaling: 1200 DKK

dif

Ann Mertz
Ann er selv aktiv rytter og rideinstruktør, tidligere været Stævnekoordinator og Distriktsformand. Bestået eksamen i både spring og dressur på højeste niveau
Jane Flæng
Jane Flæng har gennem flere år arbejdet i fitnessbranchen med både unge som ældre og har altid fingeren på pulsen. Hun er uddannet på skolen i 2010 og derudover uddannet ernæringsrådgiver, løbe-, kettlebell- og TRX instruktør samt yogalærer. Med sin store erfaring og kandidat i idræt er Jane ansvarlig for skolens fitnesslinjer samt coachunderviser og studievejledning.