logo_2016
search-button
Navn:

Hjemmelavet pesto

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
Pesto_2018
Portion:
Ingredienser:
  • 75 g basilikum frisk
  • 2 dl rapsolie
  • 100 g hasselnødder med hinde
  • 50 g revet parmesan
  • 1 fed hvidløg
Fremgangsmåde:

Rist hasselnødderne i forvarmet ovn i ti minutter ved 175 °C. Ryst dem undervejs. Nødderne afkøles. Blend basilikummen, hasselnødderne, osten og hvidløget med halvdelen af olien. Tilsæt resten af olien lidt ad gangen. Der må ikke komme for meget olie i ad gangen, da pestoen kan ”skille”. Smag til med salt og peber.

Holdbarhed: To uger på køl.

TIP Brug andre krydderurter. Brug Grana i stedet for Parmesan. Brug olivenolie i stedet for rapsolie. Blend lidt soltørrede tomater og opnå en let sødlig smag i pestoen.



Energi: 2487 kJ (pr. 100 g) / 594 kcal (pr. 100 g)
Protein: 6 E % (9 g pr.100 g) 
Fedt: 89 E % (60 g pr.100 g)
Kulhydrat: 5 E % (8 g pr.100 g)
 


Fedtstoffer  
Mættede fedtsyre (g/100 g) 6,13 
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) 34,78
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) 16,05


Div. indeks  
Kostfibre (g/100 g)  2,40 
Sukkerarter (g/100 g) 1,18 
Vand (g/100 g) 4,88 


Vitaminer og mineraler  
A-vitamin (RE/100 g) 33,95 
Niacin (B3) (mg/100 g) 0,32
B6 (mg/100 g) 0,15 
B12 (μg/100 g) 0,20 
C-vitamin (mg/100 g) 4,90
D-vitamin (μg/100 g) 0,02
E-vitamin (aTE/100 g) 13,36 
K-vitamin (μg/100 g) 0,81


Calcium (mg/100 g)  203,58
Jern (mg/100 g) 1,54
 

 

Kommentarer

Kommentarer: