Rist hasselnødderne i forvarmet ovn i ti minutter ved 175 °C. Ryst dem undervejs. Nødderne afkøles. Blend basilikummen, hasselnødderne, osten og hvidløget med halvdelen af olien. Tilsæt resten af olien lidt ad gangen. Der må ikke komme for meget olie i ad gangen, da pestoen kan ”skille”. Smag til med salt og peber.
Holdbarhed: To uger på køl.
TIP Brug andre krydderurter. Brug Grana i stedet for Parmesan. Brug olivenolie i stedet for rapsolie. Blend lidt soltørrede tomater og opnå en let sødlig smag i pestoen.
Energi: 2487 kJ (pr. 100 g) / 594 kcal (pr. 100 g) Protein: 6 E % (9 g pr.100 g) Fedt: 89 E % (60 g pr.100 g) Kulhydrat: 5 E % (8 g pr.100 g) |
Fedtstoffer | |
Mættede fedtsyre (g/100 g) | 6,13 |
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) | 34,78 |
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) | 16,05 |
Div. indeks | |
Kostfibre (g/100 g) | 2,40 |
Sukkerarter (g/100 g) | 1,18 |
Vand (g/100 g) | 4,88 |
Vitaminer og mineraler | |
A-vitamin (RE/100 g) | 33,95 |
Niacin (B3) (mg/100 g) | 0,32 |
B6 (mg/100 g) | 0,15 |
B12 (μg/100 g) | 0,20 |
C-vitamin (mg/100 g) | 4,90 |
D-vitamin (μg/100 g) | 0,02 |
E-vitamin (aTE/100 g) | 13,36 |
K-vitamin (μg/100 g) | 0,81 |
Calcium (mg/100 g) | 203,58 |
Jern (mg/100 g) | 1,54 |