logo_2016
search-button
Navn:

Hjemmelavet pesto

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
Pesto_2018
Portion:
Ingredienser:
  • 75 g basilikum frisk
  • 2 dl rapsolie
  • 100 g hasselnødder med hinde
  • 50 g revet parmesan
  • 1 fed hvidløg
Fremgangsmåde:

Rist hasselnødderne i forvarmet ovn i ti minutter ved 175 °C. Ryst dem undervejs. Nødderne afkøles. Blend basilikummen, hasselnødderne, osten og hvidløget med halvdelen af olien. Tilsæt resten af olien lidt ad gangen. Der må ikke komme for meget olie i ad gangen, da pestoen kan ”skille”. Smag til med salt og peber.

Holdbarhed: To uger på køl.

TIP Brug andre krydderurter. Brug Grana i stedet for Parmesan. Brug olivenolie i stedet for rapsolie. Blend lidt soltørrede tomater og opnå en let sødlig smag i pestoen.



Energi: 2487 kJ (pr. 100 g) / 594 kcal (pr. 100 g)
Protein: 6 E % (9 g pr.100 g) 
Fedt: 89 E % (60 g pr.100 g)
Kulhydrat: 5 E % (8 g pr.100 g)
 


Fedtstoffer  
Mættede fedtsyre (g/100 g) 6,13 
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) 34,78
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) 16,05


Div. indeks  
Kostfibre (g/100 g)  2,40 
Sukkerarter (g/100 g) 1,18 
Vand (g/100 g) 4,88 


Vitaminer og mineraler  
A-vitamin (RE/100 g) 33,95 
Niacin (B3) (mg/100 g) 0,32
B6 (mg/100 g) 0,15 
B12 (μg/100 g) 0,20 
C-vitamin (mg/100 g) 4,90
D-vitamin (μg/100 g) 0,02
E-vitamin (aTE/100 g) 13,36 
K-vitamin (μg/100 g) 0,81


Calcium (mg/100 g)  203,58
Jern (mg/100 g) 1,54
 

 

Kommentarer

Kommentarer:

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.