logo_2016
search-button
Overskrift:

Idrætshøjskole vs. Sportshøjskole – hvad er forskellen?

Kort beskrivelse:

To ord kan sagtens have samme betydning. Det er tilfældet med begreberne idrætshøjskole og sportshøjskole.

Oversigtsbillede:
Idrætshøjskole vs. Sportshøjskole – hvad er forskellen?
Beskrivelse:

To ord kan sagtens have samme betydning. Det er tilfældet med begreberne idrætshøjskole og sportshøjskole. Nogle kan blive forvirret over de to begreber og forskellen der hører med – men der er slet ingen forskel. Idrætshøjskole og sportshøjskole er præcis det samme: et højskoleophold fyldt med en masse sport og idræt.

En idrætshøjskole er en skole, hvor du bor, spiser og har undervisning. Du sammensætter selv dit eget skema ud fra en bred vifte af sports-, idræts- og almene fag. Det kan være alt fra styrketræning, fitness og crossfit til boldspil, surfing og outdoor. Du bestemmer derfor selv hvad du har lyst til at fordybe dig i under dit højskoleophold. Læs mere om vores fagudbud

Udover undervisningen, fylder fællesskabet og sammenholdet rigtig meget på en idrætshøjskole. Du deler højskoleoplevelsen med over 100 andre unge mennesker. I bor, sover, spiser og træner sammen hver dag, hvilket gør at I hurtigt bliver tætte. Samtidig er stemningen helt fantastisk – både når der heppes på hinanden til træning, når der er fællesaktiviteter på skemaet og når tv-stuen er fyldt til afslapning og højskolehygge. Dét skaber et helt unikt fællesskab på højskolen.


5 grunde til at tage på Idrætshøjskole på Aalborg Sportshøjskole

  1. Du kan dyrke din favoritsport hver dag
  2. Du bliver en del af et helt unikt fællesskab
  3. Du udvikler dig både personligt, fysisk og socialt
  4. Du skal ikke selv lave mad (det bliver serveret for dig)
  5. Du kan kombinere højskole med fede rejser 

Du kan dyrke din favoritsport hver dag

Da du selv sammensætter dit skema med sports-, idræts- og almene fag, har du rig mulighed for at dyrke din favoritsport hver dag på idrætshøjskole. Du kan også vælge at kaste dig ud i noget helt nyt, du aldrig har prøvet før. Det kan være du vil lære at klatre, prøve at surfe eller bare vil have pulsen op i CrossFit. Der er rig mulighed for at dyrke en masse sport i løbet af en højskoleuge – uanset om det er sport du har prøvet før eller ej. Der er plads til alle niveauer på en idrætshøjskole.

Desuden har du mulighed for at benytte højskolens faciliteter alt det du vil i fritiden. Her kan du give den gas i vores store træningsunivers med alt fra klatring og bouldering til frivægtssal, fitness-maskinrum og CrossFit sal. Der er også spinninglokale, yogaudstyr, outdoorudstyr m.m. du kan benytte fritiden, så der er rig mulighed for at dyrke en masse forskelligt sport og idræt under dit højskoleophold. Læs mere om vores faciliteter.

IdratshojskoleSportshojskole1

Du bliver en del af et unikt fællesskab

Man finder næsten ikke et bedre fællesskab end højskolefællesskabet. Når man er sammen med 100+ andre unge mennesker i et halvt år eller mere, kan det ikke undgås at komme tæt på hinanden. Der er altid nogle at snakke med, træne med eller slappe af med. Det føles næsten som én stor familie når man går på idrætshøjskole. Så længe man selv bidrager til det sociale på højskolen, kan det heller ikke undgås at få nye venskaber. Når man er samlet SÅ mange unge mennesker på en idrætshøjskole, vil der naturligt være nogle man matcher med iblandt. Derfor opstår venskaber helt naturligt på højskolen og de fleste følger heldigvis med én videre ud i livet.

IdratshojskoleSportshojskole2

Du bliver udviklet både personligt, fysisk og socialt

Når man er sammen med så mange mennesker 24/7 og sjældent er alene, bliver man klogere på sig selv. Et højskoleophold indebærer derfor en stor udvikling – både personligt og socialt. MEN når man går på en idrætshøjskole, er der også rig mulighed for fysisk udvikling. Det kan både være generel fysisk udvikling eller udvikling indenfor en bestemt sportsgren. Så længe du er klar på at give den gas, vil du med garanti opleve forskel på din fysik fra dit højskoleophold starter til det slutter.

Du skal ikke selv lave mad (det bliver serveret for dig)

Noget af det fede ved at gå på idrætshøjskole er også, at du ikke selv skal tænke på indkøb og madlavning. Du får serveret lækkert mad flere gange om dagen, så du kan koncentrere dig om at nyde dit højskoleophold. På Aalborg Sportshøjskole får du tre hovedmåltider i hverdagen samt tre mellemmåltider. Derudover står der altid frugt, kaffe og te fremme i spisesalen. Læs mere om kosten.

IdratshojskoleSportshojskole3

Du kan kombinere højskole med fede rejser

Du kan også kombinere dit højskoleophold med fede rejser. Rejser med højskolen er grupperejser, hvor fællesskabet og fede oplevelser er i højsædet. Vi har minimum to rejser hvert halve år, som du kan tage med på. Nogle rejser er obligatoriske fællesrejser for hele højskolen, mens andre er valgfrie. Læs mere om vores rejser.

Lyder et højskoleophold på en idrætshøjskole som noget for dig? Så kan du tilmelde dig Aalborg Sportshøjskole

Kommentarer

Kommentarer:

Anbefalinger til dig

Anbefalinger: