Ridelinjen

Ridelinjen

Elsker du at ride og udvikle dig som rytter sammen med din hest? Så tag din hest med på højskole og få udviklet dine evner indenfor ridning i dresser eller spring.

YT Video:

Ridelinjen på Aalborg Sportshøjskole har både fokus på, at udvikle din hest og din fysiske tilstand. Undervisningen foregår i Klarup Ridecenter, som opfylder alle krav.

• Dressur - går fra grundlæggende dressur til internationalt niveau
  • Spring - banebygning, afstande, forhindringsformer.
  • Military - er bygget op omkring forskellige stævneniveauer.
  • Uddannelse af ungheste - Longering, ridning af den unge hest.
  • Undervisningslære - forskellige modeller i forhold til rollen som ridelærer
  • Undervisning aldersopdelt - forskellige modeller inden for aldersopdelt undervisning
  • Rideskoledrift - Aldersrelateret træning af børn og unge
  • Træningsteori - Træning af både hest og rytters fysik
  • Teori - der underbygger det daglige arbejde med ekvipagen, ud fra teorimateriale der er på linie med materialet fra DRF’s kurser
  • Træningsorganisation - planlægning af træningsforløb
  • Kapacitetsprofiler - trænerroller
  • Bevægelighed - testning af rytterens/hest fysik og holdbarhed
  • Hestens biomekanik
  • Trænings metodik – langtidsplanlægning
  • Praktikundervisning i ridehal/baner og skolens teorilokaler
  • Undervisning i forskellige rideklubber
  • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner (halvårligt)
  • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner (halvårligt)

Ridning1

Klarup ridecenter

Undervisningen foregår i Klarup ridecentret som ligger ca. 15 km. fra skolen. Stalden opfylder alle krav. Transport til og fra ridecentret foregår i skole tiden i skolens minibusser.

Som opstalder på Klarup ridecenter, får du følgende ting med i prisen:

• Dejlige græsfolde (enefold), hvor din hest kan gå ude så længe du har lyst til hver dag. Hvis folden er græsset ned, så får du en ny fold til din hest, så den altid står på grønt græs. Disse enefolde er et tilbud som ikke findes på andre rideskoler i Nordjylland.
  • Der bliver dagligt udmuget i din boks, så din hest altid står tørt og rent. Hesten står på træpiller, som er allergi venlige og miljørigtige. Der gives 20 kg piller 2 gange ugentligt.
  • Du skal IKKE betale ekstra for wrap - din hest kan få alt det wrap som er nødvendigt for at den trives.
  • Der fodres med Equsana Horse MIX 2 - 3 gange dagligt alt efter ønske.
  • Undervisning er enetimer så du som rytter får den bedste vejledning og uddannelse, imens du er på Aalborg Sportshøjskole.
  • 2 flotte og lyse ridehaller med nye fiberbunde og vandingsanlæg, som er det perfekte underlag og at der aldrig er støv, der kan genere hestenes luftveje.
  • Der er tilknyttet 2 beslagssmede
  • www.beslagsmed-casperjensen.dk og Nerich beslagsmede som kommer flere gange om måneden.
  • Som dyrlæge har vi tilknyttet www.aalborghestepraksis.dk
  • Der er aftale med en engelsk tandlæge www.chris-warren.co.uk som kommer og ordner tænder hver 3 måned.

Opstaldning

(Opstaldning pr. hest - som afregnes direkte med Klarup ridecenter)
Boksleje incl. foder og wrap: 2.300 DKK
Foldleje: 100 DKK
Udlukning eller indlukning i hverdage: 300 DKK
Samlet pris: 2.700 DKK

Ovennævnte ydelser kan du ikke vælge fra. Hvis du ønsker at din hest skal have klokker eller dækken på ud så er prisen pr. måned 200 DKK. Alle heste står på træpiller og der er en opstartspris på 400 DKK. Herefter får din hest træpiller 2 gange om ugen. Ved tilmelding skal der betales 6.000 DKK i depositum for opstaldning pr. hest til Aalborg Sportshøjskole. Depositummet tilbagebetales efter fuldført ophold.

* Pasning af hest på helligedage, ferier m.m. 50 DKK pr. dag pr. hest.
  Pasning hverdage 20 DKK pr. dag, for at tage pasningsansvar og arrangere foder.
  Træning tirsdag aften 200 DKK pr. måned (hvis du ønsker dette)

Riders fitness

Riders fitness er for dig, som gerne vil ud og træne rytter i styrke-, kondition- og smidigheds- træning. I riders fitness får du en grundig viden og indsigt i balance og koordination, fysisk træning af rytter, opvarmning og udstrækning.

• Opvarmning og udstrækning
  • Undervisningsteknikker
  • Programopbygning
  • Forståelse for og differentiering af undervisning og træning af udøvere på alle niveauer (fra begyndere til øvede)
  • Træning af specielle målgrupper (børn, U18, U21, seniorer, overvægtige m.m.)
  • Undervisning i træningscenter og ridehaller

DIF træner 1- eller træner 2- uddannelse
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Rideforbund (DRF) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for enten træner 1 eller træner 2 uddannelsen gennem DIF.

8, 19, 24, 32 eller 43 uger (efteråret og foråret)

Skoleåret 2017/18

• 22. oktober 2017 (8 eller 32 uger)
  • 7. januar 2018 (24 uger)

Mens du går på ridelinjen har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

• Adventure til Sydfrankrig (aug.)
  • LaSanta (dec.)
  • Skitur til Les Contamines, Frankrig (jan.)
  • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
  • Regionals tur i Madrid (Oplev CrossFit, juni)
  • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser.

Eleverne på de to ridelinjen tager på følgende ture. Efteråret

• Wold Cup stævne i Herning
  • Jysk Mesterskab i dressur/spring

Foråret

• Herning Hingste Kåring
  • Åbent Hus hos Helgstrand Dressage
  • Equi Tour
Efter gennemført ophold får du et trænercertifikat samt højskolebevis.

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Opstaldning
(Opstaldning pr. hest - som afregnes direkte med Klarup ridecenter)
Boksleje incl. foder og wrap: 2.300 DKK
Foldleje: 100 DKK