logo_2016
search-button
Navn:

Ridelinjen

Yellow label:
Hovedfag
12, 20, 24, 36 eller 44 uger (efteråret og foråret)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Ridelinjen
Kort beskrivelse:

Elsker du at ride og være sammen med din hest? Så tag din hest med på højskole. Ridelinjen er linjen, hvor du får hjælp og undervisning i spring og dressur, så du bliver bedre til at samarbejde med din hest.

Billede:
Ridelinjen
Lang beskrivelse:

Ridelinjen på Aalborg Sportshøjskole har både fokus på at udvikle din hest og din fysiske form. Undervisningen foregår i Rideklubben Stald Torpegaard, som opfylder alle krav. På ridelinjen vil du få mulighed for at opnå en masse viden omkring din hest og blive en del af et unikt fællesskab, samtidig med at du får nogle unikke oplevelser gennem ridning ved Vesterhavet og på smukke naturstier samt i skoven.

På ridelinjen arbejder vi bl.a. med:

 • Udvikling af dit niveau indenfor din disciplin
 • Klassisk dressur – med det formål, at rytter og hest er afslappede og smidige
 • Spring – bomarbejde, banebygning, afstande, forhindringsformer m.m. 
 • Military - er bygget op omkring forskellige stævneniveauer 
 • Undervisning aldersopdelt - forskellige modeller inden for aldersopdelt undervisning 
 • Balance og kropskontrol
 • Træningsteori - træning af både hest og rytters fysik
 • Teori - der underbygger det daglige arbejde med ekvipagen
 • Pasning og pleje af din hest
 • Hestevelfærd og dyreetik
 • Hestens anatomi, biomekanik, bevægelsesmønster, fodersammensætning, kommunikation og reaktion
 • Bevægelighed - testning af rytterens / hestens fysik og holdbarhed 
 • Træningsmetodik
 • Træning op til konkurrence
 • Vi tager en tur til Vesterhavet for at ride på islandske heste
 • Derudover tager vi en tur på travbanen og til forskellige stævner
 • Hestevognskørsel
 • Endelig har vi forskellige temadage til uddannelsesstalde i spring og dressur

På ridelinjen lægger vi stor vægt på alle elementer i grundridning og rytterens opstilling og indvirkning på hesten. Og så vægter vi højt at tage udgangspunkt i den enkelte ekvipage. Om du er stævnerytter eller blot er vant til at ride hjemme gør ikke den store forskel. For os er det allervigtigst, at du har lyst til at dygtiggøre dig i spring eller dressur, lære nyt om ridning og drømmer om at samle på gode oplevelser.

Bestil brochure

Ridning1

Rideklubben Stald Torpegaard

Undervisningen foregår i Rideklubben Stald Torpegaard som ligger ca. 16 km. fra skolen. Stalden opfylder alle krav. Transport til og fra ridecentret foregår i skolens minibusser.

Som opstalder i Rideklubben Stald Torpegaard får du følgende ting med i prisen:

 • Dejlige vallak- eller hoppefolde, hvor din hest kan gå ude så længe, du har lyst til hver dag
 • Hesten står på halm
 • Du skal IKKE betale ekstra for wrap -  personalet sørger for din hest får alt det wrap som er nødvendigt for at den trives. 
 • Der fodres med Equsana
 • Stalden opfylder alle krav
 • Undervisningen tilrettelægges i forhold til alder og niveau på dig og din hest, så du som rytter får den bedste vejledning og uddannelse, imens du er på Aalborg Sportshøjskole 
 • 2 flotte og lyse ridehaller med nye fiberbunde, som er det perfekte underlag og som sikrer, at der aldrig er støv, der kan genere hestenes luftveje
 • Der er tilknyttet beslagsmed Magnus Jansson
 • Som dyrlæge har vi tilknyttet Højgaard Hestepraksis 
 • Hestene går på døgnfold i august, hvis ikke andet er aftalt. Hvis hestene står inde om natten, fodres de om morgen og aften, samt får wrap til natten. De lukkes ud om morgen efter de er blevet fodret. Er du i stalden for at ride om eftermiddagen, skal du selv tage hesten ind og den skal blive inde, hvis den ikke skal gå ude om natten. 
 • I weekenderne indtil 1/9 går det på skift mellem SPH eleverne at lukke hestene ud og ind i weekenderne, derefter indgår SPH eleverne i en turnus med de øvrige opstaldere  
 • Der er altid folk i stalden og holder øje med din hest. De ansatte vurdere om hestene skal blive inde eksemplet vis, hvis det er for glat, stormer eller er snestorm. Hestene er på fold max 12 timer i døgnet, når de ikke er på døgnfold. Det er dit eget ansvar om din hest skal have dækken på ud. De ansatte vurdere om hestene skal blive inde eksemplet vis, hvis det er for glat, stormer eller er snestorm.


Opstaldning

Opstaldning pr. hest - som afregnes direkte med Rideklubben Stald Torpegaard
Opstaldning pr. måned 3.400 DKK
I prisen er fuldpasning, foder, wrap og ind- og udluk også i weekenden.

Ved tilmelding skal der betales 7.000 DKK i depositum for opstaldning pr. hest til Aalborg Sportshøjskole. Der er en månedsopsigelse på bokse fra d. 1 i måneden. Dette beløb kan også fratrækkes depositum. Depositummet tilbagebetales efter fuldført ophold.
Der modtages ikke heste med staldfejl, det kan være: Krybbebider – væver – boksvandrer


Leje af hest

Har du ikke mulighed for, selv at have en hest med på højskolen, kan du evt. se heste der er til salg på ridehesten.com eller på heste-nettet.dk

Riders fitness

Riders fitness er for dig, som gerne vil ud og træne ryttere i styrke-, kondition- og smidigheds-træning. I riders fitness får du en grundig viden og indsigt i balance og koordination, fysisk træning af rytter, opvarmning og udstrækning.

 • Opvarmning og udstrækning
 • Undervisningsteknikker
 • Programopbygning
 • Forståelse for og differentiering af undervisning og træning af udøvere på alle niveauer (fra begyndere til øvede)
 • Træning af specielle målgrupper (børn, U18, U21, seniorer, overvægtige m.m.)
 • Undervisning i træningscenter og ridehaller

Fakta

Type uddannelse:
Varighed:
12, 20, 24, 36 eller 44 uger (efteråret og foråret)
Hvornår / næste indtag:

Skoleåret 2023/24

 • 2. august 2023 (20 eller 44 uger)
 • 27. september 2023 (12 eller 36 uger)
 • 3. januar 2024 (24 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på ridelinjen, har du mulighed for at tage med på følgende rejser:

 • Adventure rejse til Norge (sept.) - Obligatorisk fællesrejse 

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser.

Dokumentation:
Efter gennemført ophold får du et trænercertifikat samt højskolebevis.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 2.000 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.595 DKK pr. uge.
(*fra aug 2023 vil prisen være 1.695 DKK pr. uge)

Herefter falder ugeprisen til 1.095 DKK pr. uge (prisen falder efter 24 ugers forløb)
(*fra aug 2023 vil prisen være 1.295 DKK pr. uge)
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Opstaldning
Opstaldning pr. hest - som afregnes direkte med Rideklubben Stald Torpegaard
Opstaldning pr. måned 3.400 DKK
I prisen er fuldpasning, foder, wrap og ind og udluk også i weekenden.
Ved tilmelding skal der betales 7.000 DKK i depositum for opstaldning pr. hest

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
DRF
DIF_LOGO_2013_stor_JPG
TorpegaardRidecenter
Lang beskrivelse 2:

Overskrift

Rideklubben Stald Torpegaard

Beskrivelse

Din hest er opstaldet i Rideklubben Stald Torpegaard, Sulsted mens du går på ridelinjen. Der er et fantastiske sociale miljø i Sulsted hvor der er opstalder omkring 80-90 heste

Billede/video


Hovedfagets opbygning

Ridelinjen udbydes 3 gange årligt i forskellige perioder. Aalborg Sportshøjskole samarbejder med Ålestrup Naturefterskoles hestelinie omkring temadage og det vil være her du har praktik .  


2020HovedfagRidelinjenForlob

2022Ridning1

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting
>> En del vælger at tage ud og rejse i deres sabbatår for at få en masse fede oplevelser. Dette var også et stort ønske for mig, men det er desværre ikke den mest optimale løsning når man har en hest med på sidelinjen. Derfor ville jeg forsøge at kombinere oplevelser og hest. Dette gjorde at jeg valgte højskole. Valget faldt på Aalborg Sportshøjskole fordi ridning her bliver inkluderet i undervisningen. Dette gør at jeg kan møde nye mennesker og samle gode oplevelser samtidig med at jeg kan forbedre mig i ridning.

Det bedste ved rideundervisningen er at der er fuld fokus på ens mål fra starten. Både træningen på hesten og ens fysiske træning, som er med til at forbedre ens svagheder. Med tre undervisningstimer ugentligt, har jeg hurtigt set forbedringer både hos min hest og mig selv.

Fællesskab er endnu en fantastisk ting ved ridelinjen. At dele sin interesse, historier og erfaringer samt fællessang i bussen til og fra stalden. Det sætter jeg kæmpe pris på, når jeg normalt går alene rundt i stalden derhjemme. << Line Rich Glerup
Display formatting
>> Da jeg blev færdig på gymnasiet havde jeg en klar forventning om, at jeg skulle arbejde efterfulgt af et halvt års rejse, men da dette ikke blev en realitet grundet corona, var et højskoleophold en rigtig god beslutning, som jeg bestemt ikke har fortrudt! Det at kunne kombinere min passion indenfor ridning med nye bekendtskaber, sport og selvudvikling var virkelig en perfekt kombination for mig! Selvom der går mange timer i stalden hver dag, er der stadig god mulighed for, at blande sig med andre elever, for alle andre fag foregår på kryds og tværs af hovedfagene.

På ridelinjen er der plads til ALLE uanset niveau - der arbejdes med fuldt fokus på de målsætninger ekvipagen har, og med tre ugentlige undervisningsdage der varieres fra uge til uge ses der hurtigt fremskridt. Udover den praktiske undervisning i ridehallen, bruges der også tid på rideteori og ridersfitness. Så det er ikke blot hestens styrke der forbedres, men også rytterens styrke, balance og koordination.

Hvis du overvejer at tage din hest med på højskole, kan det klart anbefales - her får du et halvt til et helt år af dit liv hvor du kan fokusere på dig selv og din hest, nye venskaber, sjov og ballade og du får mulighed for at nørde ned i det du synes allermest om! << Ida Tikjøb
Display formatting
>> Hej, jeg hedder Sine og går på ridelinjen på Aalborg Sportshøjskole. Jeg har min hest Amy med, og sammen deltager vi i distrikt- og landsstævner på MB-niveau.

Først i december deltog vi i et landsstævne på Vilhelmsborg i Århus, hvilket gik over alt forventning! Amy tog det hele eksemplarisk og sprang fantastisk 🤩 Vi blev placeret som nr. 4 i begge la** ud af henholdvis 61 på førstedagen og 52 om søndagen, og vi sluttede af med at springe FEJLFRIT i vores ALLERFØRSTE MB** 130cm klasse! 😍🔥🎉 Hvilken hest! 🌟

En helt særlig tak til teamet bag SPH, uden jer var disse resultater ikke mulige! 💪🏻 << Sine Marie Ramsdal Sørensen

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Ann Mertz

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Ann er selv aktiv rytter og rideinstruktør, tidligere været Stævnekoordinator og Distriktsformand. Bestået eksamen i både spring og dressur på højeste niveau
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
Navn:

Karina Madsen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Karina Madsen rider på højt dressurplan og er med Intermediare I

Karina har en bred erfaring i undervisning på flere forskellige niveauer, lige fra små begyndere til de seriøse konkurrenceryttere med godt resultat og underviser i både spring og dressur. Hun har hele livet arbejdet med ungheste og uddannet heste fra mark til konkurrencebane.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: